Konjakin ikäluokitus

Konjakkia ei saa myydä julkisesti ennen kuin se on ikääntynyt vähintään kaksi vuotta laskettuna tislauskauden lopusta lähtien (sadonkorjuuta seuraavan vuoden huhtikuun 1. päivästä lähtien). Konjakin ikä ilmaistaan sen sisältämän nuorimman eau-de-vien iän mukaan.

Konjakin tunnistaa etiketistään, jonka merkinnät ovat jo monille tuttuja: – V.S. (Very Special) tai *** (kolmen tähden) on konjakkia, jossa nuorin eau-de-vie on vähintään kaksi vuotta vanhaa. – V.S.O.P. (Very Superior Old Pale) tai Réserve on konjakkia, jossa nuorin eau-de-vie on vähintään neljä vuotta vanhaa. – Napoléon, X.O. tai Hors d’âge on konjakkia, jossa nuorin eau-de-vie on vähintään kuusi vuotta vanhaa. Esimerkki eau-de-viestä, joka tislattiin marraskuussa 2001

Kaaviossa näkyy sekoituksissa käytettävien eau-de-vieden pakollinen tammitynnyrissä tapahtuva minimikypsymisaika, ei konjakin ikä.

Nykyaikana konjakeissa käytetään usein eau-de-vietä, joka on paljon vanhempaa kuin mitä minimivaatimukset edellyttävät. Parhaimmissa konjakeissa osa käytetyistä eau-de-vie -tisleistä saattaa olla jopa vuosikymmenien ikäisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *