Cognacin alue

Otollisten olosuhteiden summa

Cognacin alue sijaitsee pisteessä, missä monipuolinen ja hedelmällinen maaperä kohtaa mikroilmaston, joka on kehittynyt meri-ja mannerilmaston kohdatessa. Kontrolloidun appellatioalueen kuuden eri kasvualueen (cru) erot heijastuvat niiltä tulevien konjakkien aromeihin ja makuun antaen niille jokaiselle oman yksilöllisen leimansa.

Charenten rannoilla

Cognacin kasvualue levittäytyy Charente-joelta kattaen ison osan Charenten departementista, koko Charente Maritimen ja muutamia alueita Dordognesta ja Deux-Sèvres’tä.

Rikas ja monipuolinen maaperä

Tälle vanhalle alueelle, jota on aikaisemmin kutsuttu nimillä Aunis, Saintonge ja Angoumois, on leimaa antava monipuolinen maaperä. Se vaihtelee tasaisesta kalkkipitoisesta ”Champagne” -maaperästä punaiseen kivipitoiseen maahan. Maisemaa värittävät viheriöivät laaksot, jotka erottavat kukkulat ja suot tuuheasta metsämaasta. Tämä monipuolisuus heijastuu konjakin aromeihin, tuoksuun ja makuun ja on tärkeä osa konjakin tunnettua mainetta.

Cognacin alueen ydin


Cognacin alueen ytimessä sijaitsevat Jarnacin, Segonzacin ja tietysti Cognacin kaupungit. Cognac sijaitsee 465 km lounaaseen Pariisista, 120 km pohjoiseen Bordeaux’sta ja 100 km etelään La Rochellesta. Samalla maantieteellisellä alueella sijaitsee myös muita vierailun arvoisia kohteita kuten Angoulême, Saintes, Rochefort, Royan ja saaret kuten Ile de Ré ja Ile d’Oleron.

Olennaisinta on ilmasto

Tarpeellinen määrä sadetta ja aurinkoa sekä sopiva keskilämpötila 13,5 C° (6,5 C° talvella ja 21,5 C° kesällä) luovat ihanteelliset olosuhteet viiniköynnösten kasvattamiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *